图片展示

0531-87919518

 

图片展示
分类标题

气候适应措施:2021何凯文每日一句第85句

浏览:142 发表时间:2020-05-05 10:31:24

2021何凯文每日一句第85句

今天的句子:

Not that long ago “adaptation” was considered a dirty word among climate activists. Their view was that if we could retool our lives to accommodate the consequences of climate change— rising seas, longer wildfire seasons, and a long list of other not so natural disasters—industries and governments would use that as an excuse to avoid a more important job: curbing our emissions of the heat-trapping greenhouse gases that cause these problems in the first place. That position might have been reasonable in 1988, when climatologist James E. Hansen first focused the world’s attention on the threat and there was still time to cut back on emissions in a measured way.

思考题:

Adaptation was viewed as undesirable by climate activists because__.

A.it may served as an excuse for using solar power

B.it may undermine the alleviating efforts

C.it served to delay vigorous scientific studies

D.it may disrupt our existing work patterns

句子解析:

第一句:

Not that long ago “adaptation” was considered a dirty word among climate activists.

参考译文:不久之前,"适应"被气候活动家们认为是一个脏词。

第二句:

Their view was that // if we could retool our lives to accommodate the consequences of climate change— rising seas, longer wildfire seasons, and a long list of other not so natural disasters(同位语)industries and governments would use that as an excuse to avoid a more important job: (宾语从句主干)curbing our emissions of the heat-trapping greenhouse gases(同位语) that cause these problems in the first place.(定语)

参考译文:他们的观点是,如果我们能重新改造生活,以适应气候变化的后果——海平面上升、野火季延长,以及其他一长串不那么自然的灾害,那么产业界和政府就会以此为借口,回避一项更重要的工作:控制最初导致这些问题的温室气体排放。

第三句:

That position might have been reasonable in 1988, when climatologist James E. Hansen first focused the world’s attention on the threat(状语从句1) and there was still time to cut back on emissions in a measured way.(状语从句2)

参考译文:这个立场也许在1988年还言之成理;那时气候学家詹姆斯·汉森(James E. Hansen)首次让世界关注到这一威胁,我们仍能有分寸地减少排放。

思考题解析:

A. it may serve as an excuse for using solar power

(它是使用太阳能的借口)

A选项错误。

不是使用太阳能的借口。

B. it may undermine the alleviating efforts

(它可能会破坏减缓措施)

正确!对应第二句!

B选项正确。

C. it served to delay vigorous scientific studies

(它推迟了有力的科学研究)

这个没有提到,不对!

C选项错误。

D. it may disrupt our existing work patterns

(它可能会扰乱我们现有的工作模式)

这个没有提到,不对!

D选项错误。

文章来源背景和来源:

Adapt or Mitigate? Both

适应还是减缓?两者都要

Source: https://www.scientificamerican.com/article/adapt-or-mitigate-both/

背景:环保人士和团体一度曾认为号召“适应“气候变化是一种政治不正确。他们认为,控制温室气体排放的减缓措施才是根本的解决方法,才是应该关注的重心,高谈适应措施不过是企业和政府不愿作为的借口。当然,这一立场在二十世纪末也许无懈可击。但到了现在,充斥着二氧化碳和甲烷的大气告诉我们,减缓没有发生,最受瞩目的巴黎协定也没留下任何印记。适应措施是我们减少不利影响的不二选择。气温的显著上升、极端天气气候事件的频发和海平面的加速上升都意味着,适应气候变化已不仅仅是行将到来的挑战,而是迫在眉睫的现实。


图片展示
在线客服
联系方式
上班时间
周一到周五
考研热线
0531-87919518
二维码
二维码
在线客服
在线客服
联系方式
热线电话
0531-87919518
上班时间
周一到周五
二维码
二维码
在线客服